Svaner

Det er ved at være sæson for svaneunger. Svømmer du et sted, hvor der bor svaner, er det en rigtig god ide ikke at komme for tæt på hverken reder eller unger. Når ungerne kommer med ud på vandet, er det med at holde god afstand, en forsvarsberedt svanemor- eller far er ikke til at spøge med.

Heldigvis er svaner så store, at de er forholdsvis lette at se. Jeg har dog været lige ved at sætte hånden på en svane en dag, der var skumtoppe på bølgerne. Enten havde svanen gemt sig i en bølgedal eller også forvekslede jeg den med en skumtop. Heldigvis var svanen alene og det var udenfor ynglesæsonen, så den var komplet ligeglad med, at jeg kom tossende lige ved siden af den.

Sjove historier om, hvad man kan møde i naturen andre steder i verden, finder du i de amerikanske masterssvømmeres åbne OW-forumDen person, der har startet tråden Open water wild life, skriver, at hvis man bliver overfaldet af en svane, når man er ude at svømme, så skal man rulle om på ryggen og sparke den i brystet. Endnu et godt argument for at være fortrolig med at rulle om på ryggen.

To svaner i Charlottenlund Strandpark

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.