Lange svømmeture kræver en del logistik, men med en havtaske er logistikken heldigvis meget, meget lettere! I lørdags var det 3. gang, jeg svømmede til Skodsborg. En tur, der trods kraftig blæst og mange bølger faktisk var den letteste tur, jeg har taget derop. I hvert fald hvis man tæller logistikken med.
Før afgang blev havtasken pakket med udstyr og kalorie-forsyninger til pitstoppet. Omtrent samme slags kulhydrater som på andre langture, men denne gang skulle de ikke flyttes rundt, de skulle bare pakkes i havtasken før afgang:
– Udskåret frugt og små tomater, müslibar, juicebrik og flaske med fortyndet juice
– Telefon i vandtæt pose
– Engangsskraber til eventuelle brandmands-kollisioner, vaseline og en reserve-badehætte
– 4 gels af de “tynde”, dvs. dem man kan indtage uden væske. Indtil pitstop med en i hvert bukseben, indtaget undervejs og byttet til to friske ved pitstop. En af dem kom dog uspist (eller udrukket?) i land.
Jeg havde afleveret en pose tørt tøj hos Jens Bjørn Andersen, før vi mødtes ved vores hjemmebane: den lille strand ud for Bengtasvej. Vi svømmde nordpå i ret stærk sidevind, hver med vores havtaske med forsyninger. Vi pitstoppede i den nordlige ende af stien ud for Eremitagesletten og svømmede videre. Sendte en sms til Pernille, Jens’ søde kone, da vi nåede Skodsborg og brugte bla. tiden på at lægge de tomme gelposer i buksebenene og diverse affald i havtaskerne i skraldespandene derude. Kort efter ankom Pernille med tørt tøj til os begge, Jens og jeg klædte om – og så kørte vi hjem.
Til sammenligning krævede to ture i 2012 uden havtaske noget mere logistik:
22. juli 1012: Skovshoved-Skodsborg, ca. 7,75 km. Med Hans Henrik Heming, Danielle Keller og Henrik Jt Jensen.
Hans Henrik, Henrik og jeg mødtes i Skovshoved og kørte i to biler til Skodsborg. Her klædte vi om til våddragter og stuvede tørt tøj, telefoner mv i min bil, der fik lov at blive stående på parkeringpladsen ved Skodsborg Strand. Jeg lod min “rigtige” bilnøgle blive i i bilen, låste med den ikke-elektroniske version, der kun dur til at låse bildøre op og i, og tog den med for at svømme med den under våddragten. Iklædt våddragter og med vores pitstop-forsyninger på skødet kørte vi i Henriks bil til Skovshoved. Her stod Danielle klar, og vores pitstop-forsyninger blev flyttet over i Anders’ Wegge Kellers bil. Mens vi svømmede, kørte Anders (og vores forsyninger!) til parkeringspladsen ved Trepilevej, lige nord for Taarbæk. Her bar Anders forsyningerne ned ad trappen og ventede tålmodigt på, at vi dukkede op ved det aftalte pitstop-sted ud for Eremitagesletten. Danielle sprang fra ved Eremitagesletten, men kørte med Anders op og tog imod os ved Skodsborg strand, hvor Anders havde resterne fra pitstopppet med til os. Efter ankomst skiftede Henrik, Hans Henrik og jeg tøj og kørte i min bil tilbage til Skovshoved – og til Henriks bil.
1. september 2012: Hellerup-Skodsborg, ca. 11 km. Med Jens Bjørn Andersen
Jens og jeg lagde ud med at køre i to biler til Skodsborg. Her klædte vi om og efterlod tørt tøj og telefoner i min bil. Jeg lod min “rigtige” bilnøgle blive i i bilen, låste med den ikke-elektroniske version, der kun dur til at låse bildøre op og i, og tog den med for at svømme med den under våddragten. Min bil blev stående på parkeringspladsen ved Skodsborg strand og vi kørte sammen tilbage til Hellerup i Jens’ bil. På vejen stoppede vi ved parkeringspladsen ved Trepilevej og gik ned til stien nedenfor Eremitagesletten for at placere en pose med pitstop-forsyninger i en stor, synlig plastikpose på stenene. På posen var påklistret et stykke papir, hvor der med store bogstaver stod noget i retning af: “Vi svømmer fra Hellerup til Skodsborg. Vær sød at lade vores midtvejs-forsyninger stå, vi skal nok rydde op efter os”. Vi svømmede ud fra Bengtasvej og kunne glæde os over, at det lykkedes os at spotte posen med forsyninger fra vandsiden, da vi nåede nord for Taarbæk. Heldigvis stod alle forsyninger urørte, men vi måtte efterlade posen med rester og affald, for at kunne svømme videre mod Skodsborg. Da vi nåede Skodsborg, klædte vi om og kørte tilbage til Jens’ bil, der stod parkeret ved afgangstedet i Hellerup. Naturligvis med et stop ved Trepilevej for at hente posen med affald og resterne af vores pitstop-forsyninger ved stien nedenfor Eremitagesletten.
2 kommentarer
Der er lukket for kommentarer.