Årets svømmeprojekt?

Jeg bliver jævnligt spurgt, hvad mit svømmeprojekt 2014 er. Det besvarer jeg som regel først med et tjaaaa, for spørgeren forventer nok etellerandet vildt projekt, men mit mål i 2014 er simpelt: Svømning i naturen. Det bliver ikke rundt om Anholt (ikke hele vejen i hvert fald), en tur til Sverige eller over den engelske kanal. Det bliver – og er – svømning i naturen, når den er allerallerbedst.

Om det er stigende alder, dovenskab, eller fordi jeg i år får rigeligt med præstationsforventninger og hård træning som ræserkanin i Danske Studenters Roklub, er ikke til at sige, men helt ærligt: Jeg har hverken planer eller behov for at svømmepræstere noget opsigtsvækkende eller imponerende eller skørt. Jeg vil bare gerne svømme.

For jeg ELSKER at svømme i naturen. Stille ture i godt selskab med ro til at kigge på det, der sker både over og under vandet. Beundre landet fra vandsiden. Snakke om alt og ingenting. Reflektere over tilværelsen og få ro i sindet. Glide let gennem glat vand, svømme mod strømmen eller kæmpe over bølger, der kaster kroppen rundt og gør den træt og opbrugt på den halve distance.

Det er ikke så vigtigt, hvor mange kilometer, jeg får svømmet i år og hvor hurtigt det går. Bare det er skønt. Smukke omgivelser og dejligt selskab kan gøre selv en lillebitte svømmetur til en positiv oplevelse, jeg bærer med mig resten af dagen. Med Eva, Ann, Emilie, Susanne, Gunner, Bettina, Jens, Cecilia, Inge-Lise, Mette, Nina, Simon, Thomas, Karsten, Inge, en vandskrækker eller andre søde svømmemakkere. En tur der giver saltvand i håret, sand mellem tæerne, tang i badedragten og sol på kroppen. Sommervejr, der slår alle rekorder. Vandmænd, der majestætisk bevæger sig op og ned og frem og tilbage. At det ikke altid er på hjemmebanen, men også andre steder i Øresund, Storebælt, Lillebælt, Kattegat, Aarhusbugten eller i en sø, har indtil nu gjort min svømmesommer endnu mere fuldendt.

Svøm ud. Sammen, synligt og sikkert. Og husk at nyde det. Benyt de høje temperaturer til at smide våddragten og mærk, hvordan vand får kroppen til at føle sig stærk. Fuldendt. Og i live.

På vej ud fra Bengtasvej sammen med Emilie den 5. juli 2014

På vej ud fra Bengtasvej sammen med Emilie den 5. juli 2014

En lille video fra 2013 fra min hjemmebane: Hjemmebane: Øresund

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.