Fortæl du er derude

For mange år siden skrev en svømmer et læserbrev i min lokalavis. Det var før, svømning i naturen blev noget alle gjorde, men svømmeren var forud for sin tid og havde som sædvanligt efterladt sko og håndklæde (og vist også nøgler) på stranden og var svømmet ud. En forbipasserende blev bekymret, kontaktede politiet og tog vist sko og håndklæde (og nøgler) med sig hjem. Jeg husker ikke detaljerne, men jeg tror svømmeren skrev tak for unødig hjælp, og at en anden gang måtte man godt lade hans tøj ligge, han var bare ude at svømme. Dengang tænkte jeg, at svømmeren da godt lige kunne have lagt en seddel ved sine ting …

Den historie dukkede op da Cecilia og jeg i dag svømmede sammen, synligt og sikkert rundt i Sjælsø, uden at have lagt en seddel sammen med de sko og håndklæder, vi efterlod på den øde strand. Vi svømmede kystnært, så på grund af søens form forsvandt vi bag en pynt 3-400 meter efter vi forlod strand og badebro.

Mens vi svømmede skjult (men sikkert!) bag pynten, blev en hundelufter bekymret over 2 par sko, 2 håndklæder og 0 badegæster på stranden og ringede til politiet (112, nok nærmere, men han sagde, han havde ringet til politiet). Hvad politiet svarede, ved vi ikke, men mand og hund stod på stranden, da vi på vej tilbage stoppede et stykke fra stranden for at nyde de sidste solstråler, før vi gik i land.

Vi vinkede ubekymrede til hund og mand. Hverken hund eller mand vinkede tilbage, men manden råbte, at næste gang måtte vi gerne lægge en seddel om, at vi var ude at svømme, for nu havde vi været efterlyst af politiet i en halv time. Vi råbte undskyld og lovede at huske en seddel, vi var jo på ingen måde svømmet ud for at skabe bekymring hos tilfældige forbipasserende. Hund og mand gik videre inden vi nåede i land, så vi fik ikke detaljerne om hvordan efterlysningen var foregået og hvad den havde afstedkommet. Da der hverken var helikoptere i luften eller biler på parkeringspladsen, havde politiet nok overtalt manden til at se tiden an.

UNDSKYLD, mand og hund, for at gøre jer unødigt bekymrede på jeres gåtur ved Sjælsø. Og TAK for jeres omsorg!

Lige præcis den hundelufter bliver nok ikke lige så bekymret næste gang, han ser sko og håndklæder efterladt på badestranden i Sjælsø, men andre kunne sikkert få samme ide, som han fik i dag. Derfor har Cecilia og jeg lovet hinanden (og hund og mand!) at næste gang vi svømmer i Sjælsø, husker vi en lap papir med besked om, at der ikke er grund til bekymring, vi er bare ude at svømme.

Til alle I andre, der også svømmer ud steder, hvor svømmere hurtigt forsvinder bag bugt eller pynt, især steder “de lokale” ikke er vant til at se sko og håndklæder efterladt: Læg en besked om, hvad I laver, sammen med de ting I efterlader på stranden. Så behøver tilfældige forbipasserende ikke blive unødigt bekymrede og politiet slipper for unødvendige opkald. Næste gang, Cecilia og jeg svømmer i Sjælsø, har vi i hvert fald en seddel med!

 

Til slut et billede af den lille strand ved Sjælsø i  Birkerød, hvor 2 par sko og 2 håndklæder på bænken til højre i dag skabte unødig bekymring. At Sjælsø er en meget dejlig svømmesø, skriver jeg nok mere om en anden gang.

Badebroen i Sjælsø, Birkerød

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Sjælsø Sjælsø er en smuk, ca. 3 km lang sø. Der er toiletforhold og adgang til søen i området omkring Jægerhytten, midt på søen ved søens sydlige side, men sikkert også flere steder. Jeg ser frem til at prøvesvømme en dag. Update: Sjælsø blev prøvesvømmet i 2015, og der var DEJLIGT! Foreløbigt eneste indlæg om svømning i Sjælsø er her: Fortæl du er derude […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.