Kend det vand, du gerne vil svømme i eller måske allerede svømmer i. Dit vand.

At kende vandet betyder, at du lærer “dit” vand at kende og bliver ven med det: Kig på kysten, studer bølgerne, mærk vejret, lær området at kende oppefra, fx.ved hjælp af google-maps. Møder du andre svømmere, så snak med dem og del erfaringer og oplevelser.

Følg med i vejrudsigten for det område, du har planer om at svømme i: Hør radio, læs avis eller følg med på DMIs hjemmeside. Følg evt. også med i lokalpressen, så du ved, hvad der foregår på “dit” vand. Det er f.eks. ikke sjovt pludselig at være omringet af sejlere, der er midt i en kapsejlads, eller at svømme rundt i en flok vandski-entusiaster på træningslejr.

Måske er der på din kommunes hjemmeside nogle oplysninger, der er værd at kende til. Gentofte kommune tilbyder f.eks. en sms-service, du kan melde dig til, så du modtager en sms, hvis (når) kloakkerne løber over og ud i Øresund i Gentofte kommunes område. Kloakkerne løber desværre over nogle gange om året, og man bør ikke gå i vandet i minimum 24 timer efter et overløb. Måske ligger DIN kommune også inde med information, der kan have betydning for din sikkerhed i vandet.

Hvis der er kystlivreddere i området ved de måske, om der er steder i nærheden, hvor du bør udvise særlig forsigtighed.

Uanset hvor godt du forbereder sig, kommer du ud for overraskelser undervejs. Det er noget af charmen ved at svømme udendørs.