VM i svømning 2013

VM i svømning 2013 er i fuld gang i Barcelona. 5 og 10 km i åbent ER allerede afviklet for både mænd og kvinder, og man kan da ikke blive andet end imponeret over de tider, de præsterer ved VM: 10 km svømmes på solidt under 2 timer, for herrerne langt under 2 timer. Det er værd at bemærke, at VM svømmes i almindeligt badetøj, ikke våddragt. Det gør jo ikke svømmernes hastigheder ved VM mindre imponerende.

Der er ingen danskere med i OW-løbene i Barcelona, men forhåbentlig ser vi frem til at kunne opleve fire stærke danske kvinder svømme medaljer hjem i VM-bassinet i den kommende uge.

At konkurrere i åbent vand er noget anderledes end at konkurrere i et bassin, udendørs ligner strategien da også næsten mere en tour de France-etape end en bassin-finale. Læs mere om at konkurrere i åbent vand og hvorfor open water konkurrencer ofte afgøres med meget små marginaler.

Videoen nederst i artiklen viser klip fra de amerikanske mesterskaber i 10km åbent vand 2013 og er indlejret herunder. Der svømmes tæt og deltagerne gør hvad de kan for at placere sig strategisk i feltet, men jeg synes også, man kan se, at mange af svømmerne, især i spurten, svømmer anderledes end de indendørs langdistancesvømmere: OW-svømmerne har kortere armtag, højere frekvens, de slynger mere end de fremfører armene over vandet og så glider ow-svømmerne generelt mindre, nogle glider slet ikke. Se selv: