Våddragtscrawl ligner selvfølgelig almindelig “indendørs-crawl”. Men for dig, der synes det er svært at få benene højt nok op i vandet, er der gode nyheder: En våddragt er fantastisk til at løfte ben og underkrop højere op i vandet. Så højt op, faktisk, at det kan være ubehageligt at svømme brystsvømning i en våddragt med lange ben – men det er en helt anden historie.

Efterhånden som du får mere og mere erfaring med at svømme i våddragt, vil du opdage, at småjusteringer af din crawl-teknik når du går fra badetøj til våddragt, kan være ganske nyttige.

Selv smidig, tynd svømmevåddragts-neopren kræver det en lille smule energi at bøje. Det er ikke noget, du kan mærke de første 1000 tag, men svømmer du langt, bliver du måske lidt mere træt i armene, især i triceps, når du svømmer i en våddragt, end når du svømmer uden. Derfor kan det godt betale sig at eksperimentere lidt med at finde den mest økonomiske måde at svømme på. Det kan f.eks. handle om at justere din fremføring af armene over vandet, så du bøjer neoprenen mindst muligt.

Prøv at eksperimentere med ikke at bøje armene så meget under fremføring (som på billedet), og at rotere skuldrene lidt højere op over vandet.

Næsten strakt arm under fremførding ved svømning med våddragt

På den måde kommer du til at slynge armen frem over vandet på en lidt møllevingeagtig måde. Når du strækker arm og skulder mere, arbejder våddragten mindst muligt imod dig, og du bliver mindre træt i skuldrene og i triceps.

Svømmer du i bølger, strøm eller vind, kan du godt blive slået lidt ud af kurs, hvis du svømmer samme glidende crawl som indendørs. I meget “levende” vand kan det være en fordel at videreudvikle dit udendørs møllevinge-crawl, så du også får et møllevingetag under vandet. Hvis du glider mindre og øger frekvensen, kan du holde et stabilt tempo, samtidig med du ikke så let bliver slået ud af kurs af bølger, strøm og vind.